INTERVIU CU ANDREEA CREȚU. Despre pictură și valoarea ei

Tags: , , ,

Pictura este o artă pe care nu mulți o pot practica. Este nevoie de mult talent, răbdare cât cuprinde și muncă serioasă pentru a se vedea adevăratele rezultate. Mulți încearcă să-și dezvolte acest talent, însă renunță pe parcurs, descurajați fiind din cauza lipsei satisfacției materiale. Andreea Crețu, din Constanța, nu s-a lăsat bătută, însă, de aceste bariere și a continuat să muncească până la îndeplinirea obiectivelor. A petrecut sute de ore în atelier, a fost încurajată de soțul ei și, după ani de muncă asiduă, a ajuns să se mulțumească cu ceea ce îi place să facă cel mai mult.
În prezent, Andreea Crețu prezintă o expoziție cu vânzare a mai multor tablouri la Restaurant Agenția de voiaj din Constanța (Str. Piața Ovidium, nr. 14), local în care pot fi organizate prezentări, expoziții sau orice altfel de evenimente de acest gen. Împătimiții artei se pot deplasa la Restaurant Agenția de voiaj și, până luni, într-o atmosferă plăcută, pot admira creațiile expuse și, de ce nu, pot și cumpăra tabloul dorit. Prețurile acestora variază în funcție de temă și mărime. În cele ce urmează, vă prezint un interviu acordat de Andreea Crețu, care vorbește despre pictură și valoarea ei, dacă este făcută cu multă pasiune.
Reporter: De când aveți pasiunea de a picta?
Andreea Crețu: Încă de mică, din școala generală, am început să pictez. Am continuat cu liceul și facultatea în același domeniu, în Constanța. Am început să fac o meserie din pictură la inițiativa soțului meu, care mi-a dat încredere. Este și pasiune mare la mijloc, dar și ideea de a comercializa picturile. În România, dacă nu faci și o meserie din ceea ce îți place, nu ai cum să supraviețuiești.
Rep.: Cât din timpul dumneavoastră acordați picturii?
A.C.: Pictez zi de zi, am muncit foarte mult până să ajung aici. Am clientelă fidelă și lucrez numai pe comenzi. Mai organizez și expoziții din când în când, dar mă axez în special pe comenzi. Lucrez continuu.
Rep.: Este greu să îți desfășori o astfel de activitate? Știu că presupune bani cheltuiți, muncă multă…
A.C.: La început, a fost greu, a trebuit să investesc foarte mult. M-a ajutat și soțul meu, m-a susținut cu investițiile. Materialele sunt foarte scumpe. Ușor-ușor, zic eu că am reușit să fac ceva. De supraviețuit din pictură, în momentul de față, pot să zic că da, reușesc, dar nu a fost ușor Acum este bine, dar nu știu dacă sunt mulți în Constanța în situația mea, care trăiesc din așa ceva.
Rep.: De cât timp ați ajuns să vă axați numai pe pictură, să o practicați ca o meserie?
A.C.: De aproximativ opt ani fac acest lucru. La început, am fost chiar dezamăgită. Lucram în continuu, investeam și chiar nu vindeam nimic. A trebuit să ne zbatem un pic, ca să ajungem aici.
Rep.: De când ați început să și vindeți?
A.C.: De vreo cinci-șase ani am început să vând. Dar nu mereu a fost așa. De vreo trei ani, nu mai ies din atelier, pentru că am clienți pentru care pictez.
Rep.: Ați mai avut expoziții până acum?
A.C. Da, am organizat expoziții la Maritimo, la hotel Majestic, acum, aici, la Restaurant Agenția de voiaj.
Rep.: Mai este lumea interesată de artă?
A.C.: Nu pot să spun că este artă pură, însă este foarte multă muncă la mijloc. Nu suntem artiști, suntem meseriași. Dacă toată lumea ar avea bani, ar cumpăra. Sunt mulți cărora le place și sunt și oameni care au bani și preferă altceva. Cei mai mulți clienți sunt de vârsta a doua. Tineretul nu, tineretul are alte preocupații.
Rep.: Ce sfaturi le dați celor care au talent pentru pictură, dar nu au curaj să plece pe acest drum?
A.C.: Nu aș sfătui niciodată pe nimeni să nu își continue talentul, chiar dacă este apreciat sau nu. Dacă asta își place și o faci din inimă, o faci. Chiar dacă nu câștigi bani din această meserie, dar trebuie să ai, în paralel, și ceva din ce să te întreții. La început, am avut tendința să las pictura, dar soțul meu a fost mai încrezător decât mine și mi-a zis că rezultatele se vor vedea.

4 Comments on this post

 1. Bravo, un articol foarte frumos! 🙂

  Inna / Răspunde
 2. Multumesc frumos! 🙂

  Cătălin Paliu / Răspunde
 3. Frumos. Arta de descatuseaza , te face liber. Asta , numai daca iti doresti sa fi liber. Felicitari ptr. articol.

  Ciprian Marinescu / Răspunde
 4. Frumos. Arta te descatuseaza , te face liber. Asta , numai daca iti doresti sa fi liber. Felicitari ptr. articol.

  Ciprian Marinescu / Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*